Back to the top

Congres

De nationale en internationale Waddengemeenschap buigt zich op 17 en 18 mei over de toekomst van de Waddenzee. De tweedaagse vindt plaats in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.
Op donderdag 17 mei is er speciaal voor beleidsmakers, ondernemers, gebruikers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit Nederland het nationaal congres ‘Waddenzee Wereldklasse’. De centrale vraag tijdens het congres is: hoe zorgen we er samen voor dat dit kwetsbare werelderfgoed een gebied van wereldklasse blijft. Wat is daar voor nodig en voor welke uitdagingen stelt ons dat als Nederlandse Waddengemeenschap?
Sprekers tijdens het congres zijn onder anderen Marjan Minnesma van de Stichting Urgenda, Co Verdaas, chairman van de Wadden Sea Board en oud-voetbalcoach Foppe de Haan. Ook kunt u workshops en kenniscolleges volgen over uiteenlopende vraagstukken rond het Waddengebied.
Een dag later – op vrijdag 18 mei – komen de ministers van de drie waddenzeelanden Denemarken, Duitsland en Nederland in Leeuwarden bijeen voor de vierjaarlijkse trilaterale regeringsconferentie. Op deze dag worden nieuwe internationale afspraken over het beheer van de Waddenzee gemaakt.

In het kader van de twee congressen heeft het RO-magazine een Waddenspecial gemaakt. Hier kunt u de digitale versie lezen.