Back to the top

een landschap in flux

“I would that I could wrap the view from my home in a pill of opium and send it to you”. Het is een citaat van Samuel Taylor Coleridge, een schrijver uit de romantiek. Soms is het landschap zo overweldigend dat we ons er geen voorstelling van kunnen maken.
De expositie De Wadden, een landschap in flux in het Huis voor de Wadden toont hoe indrukwekkend de landschappen op het Wad kunnen zijn. Curator Kie Elllens heeft een tentoonstelling samengesteld met werk van internationale kunstenaars.
Robert Zandvliet schildert niet naar de waarneming. Het beeld vormt zich in zijn hoofd. De energie in een landschap is het belangrijkst. Met hem kijken we opnieuw naar het landschap dat we dachten te kennen.Christiaan Kuitwaard ontleedt het landschap haast op wetenschappelijke manier. Hij bestudeert zijn eigen kijken. Kuitwaard is op zoek naar dezelfde essentie.
Naast de schilderijen is ook de film Albatross van Chris Jordan te zien. Een liefdesfilm over de natuur onder invloed van verontreiniging, van‘plastic soep’. Heather Leslie van de Vrije Universiteit in Amsterdam licht de relevantie van de film voor het Waddengebied toe.

Deelnemers aan de tentoonstelling:
Robert Zandvliet (NL) | Christiaan Kuitwaard (NL) | Felix Droese (DE) | Chris Jordan (USA) | Heather Leslie (USA)
Curator: Kie Ellens (NL)

Huis voor de Wadden, Ruiterskwartier 121a, Leeuwarden
Expositie geopend van donderdag 17 mei t/m zaterdag 23 juni op
woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur