Back to the top

Proef en Doe

Twee dagen lang kun je op een proef- & doemarkt bij De Harmonie de culinaire geheimen van het Wad ontdekken. Proef van de lekkerste vis, groente en kazen van de producenten van Waddengoud. Altijd een tikkeltje zilt, altijd een tikkeltje anders.
Maar er zijn ook volop activiteiten en doedingen, waarbij je het Wad in de stad kunt beleven. Zwem als een vis door het IJsselmeer naar de Waddenzee, maak sieraden van alles wat er aanspoelt in het rijdende atelier, sta met je poten in de waddenklei of beleef hoe donker het nog kan zijn op het Wad.
De proef- & doemarkt is eveneens de start en finishplaats van de praamvaarten, die op elk heel uur vertrekken voor een tocht door de grachten van Leeuwarden. Voor Wad in de Stad is een speciaal arrangement ontwikkeld waarbij de schipper je naar de plekken brengt die ooit van betekenis waren in de tijd dat Leeuwarden nog een havenstad was aan de Middelsee. Een praamtocht duurt drie kwartier en kost € 6,50 per persoon. Inclusief een verrassingsact aan boord en twee consumptiebonnen op de proef- & doemarkt.

Stadsschouwburg De Harmonie, Ruiterskwartier 4, Leeuwarden
Donderdag 17 mei van 11.00 – 17.00 uur
Vrijdag 18 mei van 11.00 – 17.00 uur